Omnia

Segafredo Lavazza

Még többre vágysz? Kattints az alábbi szövegre.

A kávécserjéről A kávészemek serkentő hatásának felfedezéséhez több legenda is fűződik. Az egyik változat szerint a kávé élénkítő hatását egy Káldi nevű etióp pásztor fedezte fel Kr. e. 300-ban, aki észrevette, hogy ha a kecskéi a piros bogyókat legelészik, sokkal élénkebbek lesznek. Ezt elmondta a közelben élő szerzeteseknek, akik rájöttek arra, hogy ha a magokat megpörkölik, ízletes italt készíthetnek. A kávészemek szüretelését kézzel végzik, csak a piros, érett magokat lehet leszedni. Ezután a termőhelytől függően száraz vagy nedves eljárással azonnal tisztítják és érlelik a szemeket, a kávébogyó nem tárolható. Ahol a napsütéses órák száma elegendő, ott a magokat négy hétig kiterítve szárítják a napon, majd egy hántológép segítségével a szemet és a húst elválasztják egymástól.
A kakaóról Dél-Amerika északi részének trópusi esőerdőiből származik, A kakaót a Spanyol hajósok hozták be Európába a XVI. századba. Az első csokoládéfőző 1580-ban nyílt meg Spanyolországban. A forró csokoládé a 17. század közepén, a teával egyidőben terjedt el Európában. Ekkor még rendkívül drága csemege volt, amiért arannyal kellett fizetni. A kakaó az igazi népszerűségét egy hollandnak köszönheti aki préseléssel kivonta a babból a kakóvaj nagy részét, így zsírokban kevésbé gazdag lett az állapota és már hasonlított a ma is ismert kakaóporra.
Közösségi oldalunk
Az üzlet címe Kossuth Lajos utca 23. 2170 / Aszód / Pest megye Nyitvatartás: H-P: 07:00-19:00 Szombat: 07:00-17:00 Vasárnap: Zárva
G  Maps
Ételízesítők Magvak Mártások Olajok Tészták

Kedvenc kávéink

Kávék a kínálatunkból

Egyes általunk forgalmazott kávék őrölt, szemes, kapszulás kiszerelésben is megtalálhatók üzletünkben.

Coffee Retro

Pellini

Tchibo

Hát persze, hogy a Rob-Joe Diszkontban… Hát persze, hogy a Rob-Joe Diszkontban…

Kedvenc teafüveink

Dilmah

A Teáról röviden Fás szárú örökzöld növény. Eredeti termőhelyén mintegy 8–10 méter magasra nő, a termesztett példányokat azonban 1–1,5 méteresre vágják vissza, ezért többnyire cserjének nevezzük. Az egyik történet szerint Buddha fedezte fel a teát, midőn egy napon a kertben meditálva egy tealevél hullott csészéjébe. Eredetileg a teát gyógynövényként használták. 1610-ben került be először Európába. Frissítő italként a mai napig közkedvelt, köszönhetően a változatos elkészítési módjának és a hozzátartozó szokásoknak mely országonként eltérő, ami mindegyikben közös az a tealevél.

A teljes teafű kínálatunkat letöltheted az alábbi linkre kattintva

Delikát árlista Delikát árlista

Kedvenc kakaóink

Eredeti Holland kakaópor

Nesquik

Duel

Sós termékek Lekvárok Malomipari termékek Szószok

Lipton

Pickwick

Omnia

Segafredo

Lavazza

Kedvenc kávéink

Coffee Retro

Tchibo

Pellini

A kávécserjéről

Üzletünkben frissen főzött kávé vár rád Üzletünkben frissen főzött kávé vár rád
A kávészemek serkentő hatásának felfedezéséhez több legenda is fűződik. Az egyik változat szerint a kávé élénkítő hatását egy Káldi nevű etióp pásztor fedezte fel Kr. e. 300-ban, aki észrevette, hogy ha a kecskéi a piros bogyókat legelészik, sokkal élénkebbek lesznek. Ezt elmondta a közelben élő szerzeteseknek, akik rájöttek arra, hogy ha a magokat megpörkölik, ízletes italt készíthetnek. A kávészemek szüretelését kézzel végzik, csak a piros, érett magokat lehet leszedni. Ezután a termőhelytől függően száraz vagy nedves eljárással azonnal tisztítják és érlelik a szemeket, a kávébogyó nem tárolható. Ahol a napsütéses órák száma elegendő, ott a magokat négy hétig kiterítve szárítják a napon, majd egy hántológép segítségével a szemet és a húst elválasztják egymástól.

Kávék a kínálatunkból

Egyes általunk forgalmazott kávék őrölt, szemes, kapszulás kiszerelésben is megtalálhatók üzletünkben.
Hát persze, hogy a Rob-Joe Diszkontban… Hát persze, hogy a Rob-Joe Diszkontban…

Kedvenc teafüveink

Pickwick

Dilmah

A teáról röviden

Fás szárú örökzöld növény. Eredeti termőhelyén mintegy 8–10 méter magasra nő, a termesztett példányokat azonban 1–1,5 méteresre vágják vissza, ezért többnyire cserjének nevezzük. Az egyik történet szerint Buddha fedezte fel a teát, midőn egy napon a kertben meditálva egy tealevél hullott csészéjébe. Eredetileg a teát gyógynövényként használták. 1610-ben került be először Európába. Frissítő italként a mai napig közkedvelt, köszönhetően a változatos elkészítési módjának és a hozzátartozó szokásoknak mely országonként eltérő, ami mindegyikben közös az a tealevél.
Tötsd le árlistánkat Tötsd le árlistánkat

Kedvenc kakaóink

Eredeti Holland kakaópor

Duel

Nesquik

A kakaóról
Dél-Amerika északi részének trópusi esőerdőiből származik, A kakaót a Spanyol hajósok hozták be Európába a XVI. századba. Az első csokoládéfőző 1580- ban nyílt meg Spanyolországban. A forró csokoládé a 17. század közepén, a teával egyidőben terjedt el Európában. Ekkor még rendkívül drága csemege volt, amiért arannyal kellett fizetni. A kakaó az igazi népszerűségét egy hollandnak köszönheti aki préseléssel kivonta a babból a kakóvaj nagy részét, így zsírokban kevésbé gazdag lett az állapota és már hasonlított a ma is ismert kakaóporra.
Ételízesítők Lekvárok Magvak Malomipari termékek Mártások Olajok Sós termékek Szószok Tészták Delikát árlista Delikát árlista

Lipton

Ugrás az oldal tetejére
Rob-Joe
Ugrás az oldal tetejére