Fehércsoki

Csokigolyók

Pisztácia

Csokoládék a polcainkon

LINDT Rodolphe Lindt Berni születésű gyógyszerész 1879-ben felfedezte, hogy a csokoládémassza hosszas melegítése és gyúrása javítja annak állagát és ízét. Ez az eljárás a konsírozás, amelyhez egy gépet is kifejlesztett. A konsírozás során a masszából elpárolognak az íz és aroma szempontjából nemkívánatos illékony anyagok (savak), valamint a csokoládébab szemcséinek aprításával a massza selymessé válik. A csokoládékészítéshez addig nem használtak kakaóvajat, Lindt az első között alkalmazta ezt az anyagot az ipari csokoládégyártásban. Kóstoltad már?
Közösségi oldalunk
Az üzlet címe Kossuth Lajos utca 23. 2170 / Aszód / Pest megye Nyitvatartás: H-P: 07:00-19:00 Szombat: 07:00-17:00 Vasárnap: Zárva
G  Maps
Belga csokik, ostyák, pralinék, bonbonok, cukorkák, rágók. Ezeket is megtalálod nálunk.
Kezdetekben Amerikában az aztékok már jóval az Európai hódítók előtt is fogyasztották a csokoládét. 1519-ben, amikor a spanyolok a mai Mexikó területére érkeztek, Montezuma “xocolatllal” kínálta Cortest. A maják birodalmában is ismert és egyben fontos volt a csokoládé. A kakaóbabot más dél-amerikai kultúrákhoz hasonlóan fizetőeszközként is használták. Maga a kakaó neve is utal a kereskedelemre, a “cacau” eredetileg egy ige, jelentése: venni, cserélni, vásárolni. A kakóbabot felhasználták a szertartásaikhoz is. Megpörkölték, ledarálták és víz hozzáadásával habosra rázták. Az étcsokoládé csak kakaómasszát, vajat és cukrot tartalmaz. A tejcsokihoz tejport is adnak. A fehér csoki viszont alig nevezhető csokoládénak mivel nem tartalmaz kakaómasszát. A csokoládénak tulajdonított jótékony hatásai csak a jóminőségű étcsokoládékra jellemző.
Aktuális árainkról és mennyiségi kedvezményeinkről érdeklődj elérhetőségeink egyikén Aktuális árainkról és mennyiségi kedvezményeinkről érdeklődj elérhetőségeink egyikén
LINDT Rodolphe Lindt Berni születésű gyógyszerész 1879-ben felfedezte, hogy a csokoládémassza hosszas melegítése és gyúrása javítja annak állagát és ízét. Ez az eljárás a konsírozás, amelyhez egy gépet is kifejlesztett. A konsírozás során a masszából elpárolognak az íz és aroma szempontjából nemkívánatos illékony anyagok (savak), valamint a csokoládébab szemcséinek aprításával a massza selymessé válik. A csokoládékészítéshez addig nem használtak kakaóvajat, Lindt az első között alkalmazta ezt az anyagot az ipari csokoládégyártásban. Kóstoltad már?
Kezdetekben Amerikában az aztékok már jóval az Európai hódítók előtt is itták a csokoládét. 1519-ben, amikor a spanyolok a mai Mexikó területére érkeztek, Montezuma xocolātllal kínálta Cortést. A maják birodalmában is ismert és fontos volt a csokoládé. A kakaóbabot más dél-amerikai kultúrákhoz hasonlóan fizetőeszközként (is) használták. Maga a kakaó neve is utal a kereskedelemre; a „cacau” eredetileg egy ige, jelentése: venni, cserélni, vásárolni. A kakaóbab a szertartásokhoz is esszenciális volt. Megpörkölték, ledarálták, vízzel habosra rázták. Az étcsokoládé csak kakaómasszát és vajat, valamint cukrot tartalmaz, a tejcsokihoz adnak tejport is. A fehér csoki szinte nem is nevezhető csokoládénak, nem tartalmaz kakaómasszát. innen a jellegzetes elefántcsontszín. A csokoládénak tulajdonított temérdek jótékony hatás csak a jó minőségű étcsokoládékra jellemző.

Csokoládék a

polcainkon

Fehércsoki

Csokigolyók

Pisztácia

Belga csokik, ostyák, pralinék, bonbonok, cukorkák, rágók. Ezeket is megtalálod nálunk.
Édességekből nincs hiány nálunk!  Söpörd le polcainkat és add át magad az élvezetnek.
Ugrás az oldal tetejére
Rob-Joe
Ugrás az oldal tetejére