Fehércsoki
Csokigolyók
Pisztácia
Csokoládék a polcainkon
LINDT
Rodolphe Lindt Berni születésű gyógyszerész
1879-ben felfedezte, hogy a csokoládémassza
hosszas melegítése és gyúrása javítja annak
állagát és ízét. Ez az eljárás a konsírozás,
amelyhez egy gépet is kifejlesztett. A konsírozás
során a masszából elpárolognak az íz és aroma
szempontjából nemkívánatos illékony anyagok
(savak), valamint a csokoládébab szemcséinek
aprításával a massza selymessé válik.
A csokoládékészítéshez addig nem használtak
kakaóvajat, Lindt az első között alkalmazta ezt
az anyagot az ipari csokoládégyártásban.
Kóstoltad már?
Közösségi oldalunk
Az üzlet címe
Kossuth Lajos utca 23.
2170 / Aszód / Pest megye
Nyitvatartás: H-P: 07:00-19:00
Szombat: 07:00-17:00
Vasárnap: Zárva
Belga csokik, ostyák, pralinék, bonbonok, cukorkák, rágók. Ezeket is megtalálod nálunk.
Kezdetekben
Amerikában az aztékok már jóval az Európai
hódítók előtt is fogyasztották a csokoládét.
1519-ben, amikor a spanyolok a mai Mexikó
területére érkeztek, Montezuma “xocolatllal”
kínálta Cortest. A maják birodalmában is ismert
és egyben fontos volt a csokoládé. A
kakaóbabot más dél-amerikai kultúrákhoz
hasonlóan fizetőeszközként is használták. Maga
a kakaó neve is utal a kereskedelemre, a “cacau”
eredetileg egy ige, jelentése: venni, cserélni,
vásárolni. A kakóbabot felhasználták a
szertartásaikhoz is. Megpörkölték, ledarálták és
víz hozzáadásával habosra rázták. Az
étcsokoládé csak kakaómasszát, vajat és cukrot
tartalmaz. A tejcsokihoz tejport is adnak. A fehér
csoki viszont alig nevezhető csokoládénak mivel
nem tartalmaz kakaómasszát. A csokoládénak
tulajdonított jótékony hatásai csak a jóminőségű
étcsokoládékra jellemző.